Sale babykleding

Zoals jullie in mijn vorige blog hebben kunnen lezen, geven wij Luke flesvoeding. Ik dacht altijd een fles is een fles. Tja als nieuwe moeder kom je erachter dat dit niet zo werkt. Avent, Difrax, Dr. Brown, een brede of een smalle hals, een speen die lijkt op de borst een kersmodel of een dentalspeen? Spenen met één klein gaatje, spenen met een wat groter gat of spenen met twee kleine gaatjes? Help, ik heb flessenstress!

In onze zoektocht naar een goede en praktische flessenwarmer, kwamen we uit op de Difrax S-flessenwarmer. De reden dat wij hiervoor hebben gekozen was deels omdat deze flessenwarmer volledig elektrisch is, en dus zonder water opwarmt en de temperatuur van de voeding nooit warmer wordt dan 37 graden. Daarnaast was deze ook geschikt voor het opwarmen van moedermelk. De flessenwarmer werkt supermakkelijk, doordat het verwarmingselement onder de fles wordt gekoppeld, kun je direct na het opwarmen de fles geven.

Difrax Flessenwarmer StellaCelina.nl

De Difrax S-fles heeft een uniek ontluchtingssysteem in het ventiel zitten, waardoor aanwezige lucht in de fles wordt afgevoerd en zo niet in het maagje van de baby terecht komt. Logischerwijs kochten wij dan ook de Difrax S-flessen, zowel een kleine- als een grote fles.

Ondanks dat Luke zijn tongriem is gekliefd, heeft hij een vrij korte tongriem. Daarnaast doet hij zijn mondje niet erg ver open en lukte het hem niet om goed uit de Difrax S-fles te drinken. De speen van deze fles is vrij smal en sluit niet goed om zijn mondje. Het resultaat was dan ook dat hij veel lucht meezoog tijdens het drinken. Hierdoor kreeg hij veel krampjes.

Doordat de speen zo smal is, ben ik naar de winkel gegaan voor de Difrax S-fles met een brede hals, ook deze past perfect op de flessenwarmer, er zit een grotere ring bij die het mogelijk maakt om ook de brede flessen op de flessenwarmer te koppelen. Helaas was deze speen veel te breed voor Luke. Met geen mogelijkheid kon ik de speen goed in zijn mondje plaatsen, met als resultaat weer veel lucht en krampjes.

Ik ging kijken naar alternatieven. Op aanraden van het consultatiebureau kocht ik de Dr. Brown fles. Het unieke aan deze fles is dat er pijpje in de fles geplaatst zit, die ervoor zorgt dat de aanwezige lucht in de fles, ook in de fles blijft. Thuis ging ik direct testen, met als resultaat dat Luke de spenen van Dr. Brown volledig vacuüm zoog en hij erg boos werd op de fles. Bij de drogist kocht een Dr. Brown speen met een wat groter gat en een goedkopere speen, maat small, van het eigen merk die paste op de Dr. Brown fles.
De Dr. Brown speen met een groter gat was geen succes. Het ging veel te snel voor Luke, met als resultaat dat hij zich zo verslikte dat de rest van de voeding ook meekwam. De kleine speen van het goedkopere merk zoog hij weer vacuüm. Helaas voor ons geen succes met de Dr. Brown fles.

Na wat speuren op Google kwam ik bij de Phillips Avent flessen, die zijn er in een Classic+ en Natural uitvoering. Het zijn beide flessen met een brede hals. De speen van de Avent Natural fles lijkt het meest op de borst en heeft een speen die flexibel is en dus net als de tepel meebeweegt. De Classic+ variant heeft een klassieke brede speenvorm. Deze flessen hebben ook een ontluchtingssysteem. Dit systeem zit bij de Avent flessen verwerkt in de dop.

Avent Difrax Dr. Brown

Ik besloot van beide varianten een fles te kopen (jeetje wat een geld heb ik al uitgegeven aan flessen en spenen!). Ik besloot eerst de Classic te proberen met Speen nr 1. Avent heeft een handig systeem, speen nr. 1 heeft één gat, speen nr. 2 heeft twee gaten enz. Omdat ik door mijn ervaring met de Dr. Brown fles met de grotere speen wijs was geworden, kocht ik voor beide flessen een nr. 1 speen, (helaas worden de flessen van 260 ml alleen verkocht met een speen maat nr. 2.) De Classic speen was ook te breed voor zijn mondje en kreeg de speen weer niet goed in zijn mondje geplaatst, ook bij deze speen hapte hij teveel lucht mee.

 

De volgende voeding probeerde ik de Avent Natural fles, wat ging dat goed! De fles ging in één keer leeg zonder lucht! Eindelijk hadden we de juiste fles gevonden voor Luke, wat een opluchting (leuke woordspeling haha).
Gelukkig konden wij de flessenwarmer van Difrax wel blijven gebruiken, we warmde het water op in de Difrax fles op de flessenwarmer en goten het over in een andere fles.

Uiteraard schrijf ik in deze blog alleen over mijn persoonlijke ervaring. Naar mijn idee zijn zowel de Difrax als de Dr. Brown als de Avent flessen prima flessen. Elke kind is anders en heeft een andere voorkeur. Mijn advies, koop niet meteen een heel flessenarsenaal bij je uitzet, maar kijk eerst of je een gratis flesjes kunt krijgen via de leuke gratis boxen, zoals de Blije Doos. Kijk of jouw kindje hiermee tevreden is en besluit dan om een arsenaal te kopen, dat scheelt echt zoveel centjes!

Wel zijn wij heel erg blij met de Difrax S-Flessenwarmer, of we nu wel of geen S-flessen gebruiken, deze flessenwarmer is top en gaat overal mee naartoe. Geen gedoe met een magnetron of water in een apparaat, gewoon in het stopcontact en klaar!