Pampers 40%

Op 15 augustus was het zover, Luke precies 4 maanden! Vanaf nu mogen we beginnen met bijvoeding.
We besloten eerst te beginnen met groentehapjes, zodat Luke eerst kan wennen aan de deze “bittere” smaken.

Al enige tijd geleden hadden wij de Babycook van Philips Avent (SCF875) besteld, zodat we heel gemakkelijk zelf hapjes kunnen maken. Op zich heb ik niets tegen potjes hoor, maar nadat ik tijdens mijn babyshower zelf heb mogen ervaren waar die potjes naar smaken, besloten wij dat we de hapjes voor Luke liever zelf bereiden. 😉

Phillps Avent SCF875 - StellaCelina

Het bereiden van babyhapjes in de Babycook is super makkelijk! Met één apparaat stoom en blend je groenten en/of fruit in 15 tot 20 minuten. Het apparaat piept waaneer het klaar is, vervolgens draai je de kan en blend je naar eigen wens het zelf gemaakte hapje.
Heerlijk vers, gezond en zonder toevoegingen!

We besloten te starten met broccoli, een zachte smaak. Het eerste hapje zorgt natuurlijk voor een leuk gezicht. Luke zal vast gedacht hebben, “wat stop je nou in mijn mond!” Hij vond het maar raar hoor die structuur. Wel was hij al redelijk gewend aan een lepeltje aangezien we Luke al vanaf de geboorte vitamines geven vanaf een lepeltje. Maar de structuur is natuurlijk helemaal nieuw. Na een paar hapjes besloot hij dat het wel welletjes was en dat vonden wij natuurlijk prima.

 

Wanneer je gaat starten met het introduceren van vaste voeding (oefenhapjes) bij jouw baby kan dan vanaf 4 maanden. Het advies van het voedingscentrum is om in ieder geval te starten met deze oefenhapjes tussen 4 en 6 maanden.
De belangrijkste voeding voor jouw baby is de borst- of flesvoeding, het oefenhapje vervangt tot 6 maanden nog geen voeding. Omdat kleintjes vanaf de leeftijd nog niet gewend zijn aan de structuur en van een lepeltje eten een hele andere techniek is dan het drinken uit de fles, duurt het even voordat ze snappen hoe dit werkt. Wees daarom ook niet ongerust als er bij de eerste hapjes meer in het gezicht of op de slab zit dan in het mondje. Langzaam snappen ze hoe dit werkt.

Inmiddels heeft Luke al wortel, pompoen, appelmoes, bloemkool, witlof en banaan gegeten. Pompoen en appelmoes zijn inmiddels favoriete hapjes en het eten van het lepeltje gaat steeds beter. Eigenlijk best knap hoe snel die kleintjes dat leren. De komende tijd gaan we een hoop recepten uitproberen, die ik regelmatig zal delen in mijn blog. Uiteraard ben ik ook benieuwd naar jullie recepten, ik hoor het graag van jullie.

Liefs Stella.

 

Babyhapjes-stellacelina.nl