Op 15 april werd Luke 1 jaar, wat een mijlpaal! Ik ben nu één jaar moeder en daar geniet ik elke dag van!
En echt waar alle cliches zijn waar! Tijd om eens terug te blikken op mijn eerste jaar als moeder.

Na een redelijk heftige bevalling ben ik samen met Luke een nachtje in het ziekenhuis geweest. Dit omdat Luke met behulp van de vacuümpomp werd geboren en best misselijk was. Direct bij thuiskomst hadden we nog geen kraamzorg, we moesten een paar uurtjes wachten. Tja daar zit je dan als kersverse ouders en je hebt geen idee. Gelukkig kwam de kraamhulp snel. In 8 dagen tijd hebben we ontzettend veel geleerd, maar wat vond ik het afscheid van de kraamhulp lastig, Ik dacht serieus  dat ik het niet zonder haar kon 😉 Maar alles ging eigenlijk vanzelf.

iememieni Luke

Na alle ellende met de borstvoeding, die je in deze blog kunt lezen, was is zo blij met het geven van de fles, wat een last viel er van mij af.
Luke bleek een hongerig ventje en vaak waren we aan het worstelen met de hoeveelheid voeding, omdat hij vaak tegen het maximum aan zat. We stapte over naar voeding voor hongerige baby’s en dat ging een stuk beter.

Na 12 weken had ik eindelijk weer een baan en wat was ik er happy mee, maar tegelijkertijd moest ik mijn kleine moppie wel drie werkdagen missen. Ik ben op maandag en dinsdag thuis, woensdag is Remon thuis, donderdag gaat Luke naar de opvang en op vrijdag gaat Luke naar Oma. Zo hebben we een goede balans en Luke vaart hier goed bij.

Toen Luke 4 maanden was zijn we begonnen met het introduceren van vaste voeding in de vorm van oefenhapjes. Eerst alleen groenten en daarna fruit. Toen dat goed ging hebben we aardappels, rijst en pasta toegevoegd. Toen hij 6 maanden werd hebben we de voeding meer uitgebreid met gezonde tussendoortjes, zoals maissnacks en rijstwafeltjes.

In november, Luke was toen bijna 7 maanden, zijn we naar Center Parcs geweest, en wat vond Luke het zwemmen heerlijk.
Voor ons was het ook lekker om er even uit te zijn, al waren de nachten wel vermoeid, want Luke kreeg zijn eerste tandjes en dat doet natuurlijk super zeer! We hadden bijtringen voor in de koelkast en Dentinox gekocht, maar het hielp niet veel.

Begin december was Luke voor het eerst echt heel erg ziek. De avond dat wij met onze familie zijn Sinterklaas vierden kreeg hij bijna 40 graden koorts. het bleek een oorontsteking, zo zielig! Een antibioticakuur volgde. Helaas bleek Luke allergisch voor amoxiciline en kreeg overal rode vlekken. We kregen het advies direct te stoppen en over te stappen op een andere kuur. Helaas ging daarna ook het ander oor ontsteken, maar door de antibiotica werd het gauw minder en was hij snel weer beter.

In december was het Luke zijn eerste Kerst, dat was weer erg bijzonder. De stoofperen vond hij erg lekker en tijdens het kerstdiner heeft hij een soepstengel gegeten. Oud en Nieuw hebben we fijn thuis gevierd en hebben we Luke wakker gemaakt rond 23.30 uur. Het vuurwerk vond hij prachtig en hij keek zijn ogen uit.

Op 16 januari weer een grote mijlpaal, want na heel veel oefenen kan Luke tijgeren. Opvallend dat hij heel blij is dat hij nu veel meer kan. Hij kan zichzelf voortbewegen en nu helemaal zelf bij zijn speelgoed!
Eind februari was Luke dan toch echt uit de maxi-cosi gegroeid en gingen we op pad voor twee autostoelen. Na veel research te hebben gedaan hebben we voor twee Römer stoelen gekozen.
Op 24 februari werd ik wakker en Luke was vrolijk aan het kraaien. Ik liep naar hem toe en hij stond ineens in bed!!! Weer een mijlpaal. Wat ben je dan trots!

Op 1 april was het Pasen en hebben wij Luke voor het eerst asperges aangeboden. Hij vond het nog lekker ook! ’s avonds zijn we gaan gourmetten en heeft Luke ook lekker wat meegegeten. Het eten gaat eigenlijk altijd goed met Luke. Hij probeert alles en er is maar weinig wat hij niet lekker vindt.
Luke vindt zingen geweldig en na vele malen ” klap eens in je handjes” kon hij op 21 maart zelf in zijn handen klappen. Super leuk om te zien. Ook in de maneschijn is favoriet en Helicopter doet het ook goed.

Op 12 april mocht Luke uitdelen bij Borus Kinderopvang. De week daarvoor had ik flink geknutseld. Een houten diertje met een ingepakt doosje rozijnen als rugzakje. Hij kwam thuis met een prachtige muts en zijn cadeau, zandspeeltjes voor in de zandbak, superleuk!

Zaterdagavond 14 april hebben we de kamer en zijn kinderstoel versierd. We hadden een paar slingers om op te hangen en veel ballonnen om op te blazen. Wat een gekke avond vond ik het. Ineens besefte ik mij dat het een jaar geleden was dat ik op het punt stond een kind te krijgen. Dat ik een jaar geleden helemaal niet wist hoe mijn kind eruit zag en hoe hij zou klinken. Bijzonder om dat mee te maken.

Zondag 15 april 2018 was het eindelijk zover, weer een mijlpaal. Mijn zoon is 1 jaar!
In de vroege ochtend mocht Luke ons cadeau uitpakken. De Toet Toet garage!
Vanaf 11.00 uur kwam alle visite, totaal ongeveer 30 man, die samen met ons de verjaardag van Luke kwamen vieren. Het was een groot feest! Bij de Hema hadden we mini tompoucen en mini cakejes besteld met Luke zijn foto erop. Luke heeft heerlijk van zijn cakeje gesmuld. Het uitpakken van de cadeau’s was niet helemaal zijn ding. Hij vond het maar heel gek. Hij heeft onder andere een abonnement op de Pippo gehad, een zandbak, een watertafel, heel veel boekjes, natuurlijk Toet Toe auto’s en kleding gekregen.

Wat is het jaar supersnel voorbij gegaan. Een prachtig maar ook heel gek jaar. Een jaar waarin ik mij sterker heb gevoeld dan ooit. Maar ook heel klein en onzeker. Alle emoties zijn gepasseerd, maar vooral heel veel liefde voor mijn kleine boef!!

Luke 1 jaar!