Luke is nu een dreumes van 13 maanden en eet zoals elke dreumes de ene dag super en de andere dag wat minder goed. En dat is ook helemaal niet erg. Maar wat eet een dreumes van 13 maanden nu gemiddeld op een dag? Toen Luke 9 maanden was, schreef ik al eens over zij eetschema. Dat is al even geleden, dus hoog tijd voor een update!

Luke is over het algemeen een goede eter. Hij lust erg veel en eet graag. Maar zoals elke dreumes van 13 maanden is hij op ontdekkingstocht, en dat resulteert in eten in zijn mond stoppen er er weer uithalen, om vervolgens weer op te eten. Of eten op de grond gooien als hij niet meer wil. Wij merken dat hij voornamelijk verschillende structuren wilt voelen, want een boontje heeft nu eenmaal een andere structuur dan een aardappel. Na een zorgvuldige check, gaat eigenlijk naar binnen en wij mogen dan ook echt niet klagen.

Ook maken wij ons niet druk om de dagen dat hij wat minder eet. Wij bieden alles aan, dus ja ook af en toe een hapje koek of ijs van ons. Wij zij ervan overtuigd dat een gezond gevarieerd voedingspatroon veel meer oplevert dan voeding met suiker gaan verbieden.
Want dan wordt het straks alleen maar interessanter om het stiekem te gaan doen.

Laat ik voorop stellen dat wat wij Luke aanbieden niet per definitie het beste is. Wij doen het op onze manier en dat doet iedere ouder. Maar het leek mij leuk om te delen hoe wij omgaan met voeding voor een dreumes van 13 maanden. Voor Luke staat de hele dag een rietjesbeker met drinken klaar (of thee zonder suiker of Dixsap), zodat hij dat naar behoefte zelf kan pakken.

Ochtend (tussen 600-700 uur)

Bambix Acht Granenpap, 5 eetlepels + 150 ml Nutrilon 4 Dreumesmelk
Daarbij drinkt Luke vaak lauwe aardbeienthee zonder suiker

Tussendoor (9.00-10.00 uur)

Portie fruit. Soms maak ik vers en soms krijgt Luke een fruitpapje van Hero.
de grootte van de portei is ongeveer 120-200 gram fruit.

Lunch (12.00-13.00 uur)

Wanneer Luke zijn ochtendslaapje achter de rug heeft, gaan we samen lunchen.
Luke eet gemiddeld 1-2 volkoren boterhammen met daarop verschillende broodbeleg. Favoriet zijn Pindakaas en de aarbeien-bietjes spread van Blueband. Maar ook smeerkaas en appelstroop vindt hij erg lekker. Bij zijn boterham krijgt Luke 150 ml Nutrilon 4 Dreumesmelk

 

Wat eet een dreumes van 13 maanden

Tussendoor (16.00-1700 uur)

Luke slaapt meestal van 15.00 tot 16.30 uur en daarna is het tijd voor een tussendoortje. Onze dreumes is gek op Maisvingers of een fruitreepje van Nestlé. Daarbij bieden we nog een beker drinken aan.

Avond (18.00-18.30 uur)

Luke lust eigenlijk alles en dat is super fijn. Wel heeft hij een voorkeur voor aardappeltjes, gebakken of gekookt maakt hem niet uit. Ook zoete aardappel vindt hij erg lekker. Alle groente gaan ook naar binnen, inclusief spruitjes en witlof. Favoriet zijn sperziebonen, broccoli en spinazie. Wel wil onze dreumes van 13 maanden het liefste zelf eten. Dus we maken gewoon een bordje voor hem zodat hij daar zelf uit kan pakken. Uiteraard eet hij niet elke dag even goed, maar gemiddeld gaat er zo’n 200-300 gram naar binnen.

Voor het slapen gaan (18.45-19.30 uur)

Voor het slapen gaan krijgt Luke nog zijn Pyamapapje van Nestlé. Alle smaken vindt hij lekker. Hij drinkt de fles soms wel helemaal leeg, maar op dagen dat hij wat meer gegeten laat hij wat staan. Dat geeft niets, want hij krijgt genoeg binnen. Het is voor hem het begin van zijn bedritueel.

Dit is ons eetschema voor een dreumes van 13 maanden. Zoals gezegd is ast niet het beste schema, maar wil ik graag delen hoe wij dat doen met onze dreumes. Heb je vragen suggesties, laat het mij gerust weten.

Groetjes Stella.